Про програми сприяння зайнятості та фінансової підтримки роботодавців, що реалізовує Державна служба зайнятості, йшлося під час інформаційної зустрічі, співорганізатором якої стала Кіровоградська регіональна торгово-промислова палата.
У зустрічі взяли участь представники малого та середнього бізнесу Кіровоградської області, а також профільні фахівці з територіальних громад. Основним спікером заходу стала заступниця директора обласного ценктру зайнятості Наталія Невідома.
Вона розповіла про законодавчу базу, що регулює отримання роботодавцями компенсацій витрат на оплату праці працевлаштованих осіб з числа зареєстрованих безробітних та внутрішньо переміщених осіб, окреслила процедурні питання надання зазначених компенсацій.
Йшлося про можливості отримання ваучерів на навчання: умови навчання, категорії громадян, які можуть отримати ваучери, та нормативні документи, що регулюють професійне навчання. Наталія Невідома окреслила останні зміни у нормах законодавства щодо отримання ваучера: збільшення переліку професій та спеціальностей, за якими можна отримати ваучер на навчання, запровадження можливості подачі заявки на отримання ваучера через вебресурс Державної служби зайнятості.
Більш детально посадовиця розкрила питання надання мікрогрантів для відкриття нового або розвиток діючого бізнесу за урядовою програмою «єРобота». Вона наголосила, що програма орієнтована на розвиток, розширення та створення нового бізнесу, а її основна умова – створення нових робочих місць. Було окреслено покрокові дії, умови, розміри грантів, напрямки фінансування витрат та джерела фінансування.
Йшлося й про грантову програму на створення або розвиток власного бізнесу учасниками бойових дій, особами з інвалідністю внаслідок війни та членами їх сімей для військових та членів. Наталія Невідома повідомила, що в області вже є перші заяви на отримання таких грантів.
Наостанок заступниця директора обласного центру зайнятості закликала представників бізнесу активно користуватися державними програмами, орієнтованими на підтримку малих та середніх підприємств та на сприяння у працевлаштуванні безробітних та внутрішньо переміщених осіб.
 

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "