Про податок на прибуток підприємств, застосування спрощеної системи оподаткування для юридичних осіб та заповнення податкової звітності з податку на майно говорили сьогодні представники бізнесу і податківці. На різноманітні питання, порушені представниками бізнес-спільноти та експертами, надали ґрунтовні відповіді фахівці обласної ДПС.

Представники відомства детально розповіли про особливості заповнення декларації з податку на прибуток та виправлення помилок, порядок заповнення обсягів та фінансового результату р.01 та р.02 в декларації з податку на прибуток, після переходу із спрощеної системи з особливостями оподаткування (2%), про основі вимоги до заповнення звіту про використання коштів неприбуткових установ та організацій та надання Витягу з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Також йшлося про нюанси заповнення податкової декларації платника єдиного податку третьої групи, основні вимоги до заповнення податкової декларації платника єдиного податку 4 групи та додатків до неї, найбільш поширені помилки при заповненні звітності.

Учасники зустрічі розглянули й податкову звітність з податку на майно, зокрема, подання декларації з транспортного податку, декларації з податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності).

«Дуже важливо створити майданчик, на якому бізнес і влада обговорювали б нагальні питання. Ми готові стати таким майданчиком, то ж завжди сприятимемо в організації подібних заходів», – зазначила президент КРТПП Ірина Саєнко, коментуючи зустріч бізнесу та ДПС.

2003 22003 12003 42003 5

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "